میکروسمنت

میکروسمنت چیست؟ [0 تا 100 انواع، مزایا و کاربرد]

در این پست آموزشی با کمک مشاورین کارخانه تولید بتن آشیانو، قصد نقد و بررسی میکروسمنت را داریم. این محصول کاربردی از مشتقات مواد اولیه بتنی خواهد بود که در بخش های بعدی به صورت کامل و جامع مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

قبل از شروع بهتر است به دو نکته بسیار مهم اشاره نماییم. اولین نکته ترکیبات منحصر به فرد میکروسمنت است. به هیچ وجه پوشش میکروسمنت را به لحاظ ریالی با یکدیگر مقایسه نکنید و سعی کنید خواص آن را مورد نقد و بررسی قرار دهید.

دومین نکته اعتبار شرکت سازنده میکروسمنت خواهد بود. امروزه مراکز بسیار زیادی تولید پوشش میکروسمنت انجام میدهند. اما بر اساس گزارش‌های ثبت شده، تنها 30 درصد از آن ها صلاحیت تولید این ماده را دارند.

میکروسمنت چیست؟ « micro cement »

میکروسمنت نوعی پوشش پلیمری است که است که از مواد پایه بتن و الیاف پلیمری به دست خواهد آمد. نسبت ترکیب این مواد و همچنین نوع آن همانند بتن اکسپوز از اسرار هر شرکت است و ویژگی های ثانویه کاملا متفاوتی را ثبت خواهد کرد. این ماده پوششی دارای رنگ پذیری بسیار بالا و همچنین چسبندگی قوی است. به همین دلیل روی انواع سطوح قابلیت استفاده دارد. پیشنهاد می‌کنیم صوت زیر را در رابطه با میکروسمنت و مزایای آن گوش دهید.

نکته بسیار مهم که در مورد میکروسمنت باید مد نظر قرار دهید، نوع بافت سطح آن است. بافت نهایی میکروسمنت با توجه به عوامل مختلفی مشخص خواهد شد. در برخی مواقع میکروسمنت دارای سطح نرم و صاف است، اما در برخی مواقع دیگر این ماده دارای سطح خشن و شکننده می‌باشد. ویژگی‌های ثانویه مد نظر شما تعیین کننده این موضوع خواهد بود. به همین دلیل است که نمی‌توان میکروسمنت را صرفا بر اساس ماده اولیه و یا دسته بندی کلی آن بررسی کرد.

این ماده پوششی باید با توجه به محل استفاده و همچنین نحوه بارگذاری تحلیل و بررسی شود. معمولا معمار یک ساختمان قبل از خرید بتن اکسپوز پیش ساخته و یا تهیه مصالح مورد نیاز خود برای ایجاد سازه در مورد ویژگی های مورد نظر خود تصمیم گیری می کنند. سپس آن را با یک مرکز تولیدی معتبر میکروسمنت مانند آشیانو مطرح می‌کنند. در نهایت نیز با توجه به نیاز خود تصمیم گیری می‌کنند، که محصولات زیر ساز آن بر چه اساسی تهیه شود. در نهایت به یاد داشته باشید که ضخامت میکروسمنت خام در حدود 1 میلی متر است و اگر به صورت رنگ شده مورد استفاده قرار گیرد، 2 میلی متری خواهد بود. پیشنهاد می‌شود ویدیو زیر در رابطه با اینکه میکروسمنت چیست و چه کاربردی دارد را مشاهده فرمایید.

انواع میکروسمنت کدامند؟

هر شرکت و کمپانی تولیدی میکروسمنت با توجه به تکنولوژی تولید خود یک دسته بندی انحصاری ارائه میدهد. چرا که شما با توجه به نیاز خود می‌توانید از میکروسمنت کف برای نما نیز استفاده کنید. مسئله مهم هدف شما در تهیه میکروسمنت است. با این حال ما 4 دسته بندی عمومی از میکروسمنت خواهیم داشت که هر یک از آن ها چند دسته بندی انحصاری و زیر مجموعه خواهد داشت.

  1. میکروسمنت نما « مقاوم در مقابل فرسایش »
  2. میکروسمنت کف « مقاوم در مقابل وزن »
  3. میکروسمنت استخر « آب گریز »
  4. میکروسمنت دیوار داخلی « رنگ پذیر و نازک »

دقت کنید که امروزه تعداد معدودی از کمپانی ها امکان تولید میکروسمنت با قابلیت طرح‌های سه بعدی و چاپی نیز دارند که در حال حاضر تکنولوژی تولید آن در ایران وجود ندارد. با این حال مهمتر از انواع میکروسمنت دانش خریداری در مورد آن ها است. چرا که ویژگی های ثانویه با توجه به نیاز افراد متفاوت خواهد بود.

میکروسمنت نما چیست؟ (میکروسمنت نمای ساختمان)

میکروسمنت پوششی است که هیچ محدودیتی در اجرا ندارد و از آن می‌توان متناسب با سلیقه‌ی شخصی در هر بخشی از دکوراسیون داخلی استفاده کرد. بسیاری علاقمندند که از میکروسمنت در نمای ساختمان خود استفاده کنند. میکروسمنت نما به دلیل یک دست بودن ظاهری مدرن و شیک به ساختمان‌ها هدیه می‌دهد. این متریال مدرن رنگ طوسی و خاکستری همانند بتن دارد اما به دلیل خاصیت رنگ پذیری میکروسمنت می‌توان آن را به رنگ دلخواه اجرا کرد. در زیر یکی از نمونه کارهای میکروسمنت نما که توسط شرکت آشیان نو اجرا شده است را باهم می‌بینیم.

میکروسمنت نما چیست

مزایای میکروسمنت چیست؟

در مورد مزایای میکروسمنت مقالات علمی بسیار زیادی وجود دارد، با این حال در این بخش به صورت اجمالی و خلاصه برترین مزایای میکروسمنت به نسبت سایر رقبا را بررسی خواهیم کرد. همواره به یاد داشته باشید که قیمت این محصول جذاب با توجه به خلوص و مزایای آن مشخص خواهد شد.

1. سطح یک دست و بدون درز

معمولا کسانی که با حوزه دکوراسیون و فنگ شویی آشنایی دارند، یک دست و بدون درز بودن سطح برای آن ها اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت. از طرفی به لحاظ استانداردهای جهانی نیز هر چه سطح یک سازه بدون درز و صاف تر باشد، مقاومت و طول عمر آن بیشتر خواهد شد. به همین دلیل است که سازندگان مسکن برای حفظ سلامت و مقاومت یک لایه میکروسمنت پوششی متناسب با نیاز خود استفاده خواهند کرد.

مزایا و معایب میکروسمنت

2. رنگ پذیری بسیار بالا با قابلیت پرداخت مناسب

زمانی که از مزایای میکروسمنت صحبت می‌کنیم، اولین و مهمترین چیزی که باید مد نظر قرار دهید رنگ پذیری بسیار عالی آن است. معمولا کسانی که به دنبال تجهیز زینتی منازل می‌باشند، به رنگ پذیری اهمیت بسیار بالایی میدهند، اما مشکل اصلی آن ها مقاومت در مقابل فرسایش و مشکلاتی از این دست خواهد بود. با توجه به این موضوع از میکروسمنت نما استفاده می‌کنند. این مدل علاوه بر رنگ پذیری بسیار بالا قابلیت پرداخت متعدد دارد و از طرفی مقاومت آن به نسبت رقبای خود مانند سرامیک و سند چند برابر خواهد بود. دقت کنید که میکروسمنت یک لایه دو میلیمتری است که بهترین همخوانی با بتن را دارد. به همین دلیل کسانی که از بتن اکسپوز استفاده می‌کنند، به عنوان ماده عایق آن از میکروسمنت نیز استفاده خواهند کرد. حتی برخی از مراکز معتبر قیمت بتن اکسپوز را بر اساس لایه میکروسمنت و ترکیبات آن مشخص خواهند کرد.

3. خاصیت آب گریزی قابل توجه

آب نقش بسیار مهمی در صنایع ساختمانی دارد، اما رطوبت حاصل از آن می‌تواند در بلند مدت به سازه آسیب فراوانی وارد کند. به همین دلیل برای معماران استفاده از یک پوشش آب گریز اهمیت بسیار بالایی دارد. در این زمان پوشش میکروسمنت وارد عمل می‌شود و همه را به نتیجه دلخواه خود میرساند. برای عایق سازی، زیبا سازی و مقاوم سازی دیوار، کف و سقف حمام، استخر، دستشویی و … از پوشش میکروسمنت استفاده می‌شود. از طرفی به دلیلی رنگ پذیری بسیار بالا، قابلیت استفاده در هر محیط ساختمانی و ویلایی را خواهد داشت.

4. مقاوم در برابر وزن بالا و ضربه

کسانی که به دنبال انواع کف پوش برای پارکینگ هستند و یا در محیطی زندگی می‌کنند که آلاینده های محیطی بسیار زیاد است، معمولا به مقاومت محصولات در برابر فرسایش توجه بسیار زیادی دارند. پوشش میکروسمنت به مواد بتنی و همچنین زیر سازهای مختلف این امکان را میدهد که خاصیت ضد فرسایشی خود را افزایش دهند. از طرفی مواد خاصیت ضد فرسایشی بالا دارند در مقابل وزن بالا و همچنین ضربه نیز مقاوم هستند. به همین دلیل است که از خواص مهم میکروسمنت به مقاومت بالا در مقابل وزن، ضربه و فرسایش اشاره می‌کنند.

کاربرد میکروسمنت

5. تنوع بسیار بالا با قابلیت تعریف صفات ثانویه

امروزه کمتر مواد پوششی را می‌توانید پیدا می‌کنید که دارای چه صفات ثانویه‌ی قابل تعریفی باشد. منظور ما از صفات ثانویه قابل تعریف ساخت بر اساس نیاز مشتری است. البته مقدار و همچنین اسکیل پروژه نیز در این بخش از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. ضمن آنکه لابراتوارهای تولید میکروسمنت، قابل اضافه کردن ویژگی های ثانویه زیر می‌باشند.

  • استفاده از رنگدانه با مقاومت دمایی بالا
  • بدون لغزش و دارای سطح با چسبندگی قابل تعریف
  • آنتی باکتریال
  • مقابل در برابر مواد بازی و اسیدی
  • ضخامت بسیار کم از حدود 1 میلی متر تا 5 میلی متر
  • ضد خش
  • قابل استفاده روی مرمر و سرامیک
  • مقاوم در برابر تابش مستقیم خورشید
  • تحمل سرمای شدید
  • و …

دقت کنید که برخی از ویژگی های بالا با توجه به نیاز معمار تولید خواهد شد و ممکن است به صورت عمومی در بازار آزاد قابل تهیه نباشد.

مزایا میکروسمنت چیست

معایب میکروسمنت چیست؟

مزایا و معایب نمای میکروسمنت با توجه به نوع آن تعریف خواهد شد. به همین دلیل ما نمی‌توانیم برای این محصول بسیار جذاب معایب و مشکلات کلی مطرح کنیم. شاید بتوان از مهمترین معایب میکروسمنت دقت در تولید و نصب آن عنوان کرد. چرا که این ماده با پوششی بسیار جذاب باید توسط متخصص مورد نصب قرار گیرد. در برخی مواقع اگر خلوص میکروسمنت به درستی مشخص نشود، این ماده بسیار جذاب و کاربردی نمی‌تواند عایق مناسبی باشد و خود دچار ترک می‌شود. همانطور که در بخش‌های قبلی نیز به این موضوع اشاره کردیم، از مهمترین معایب میکروسمنت وجود فروشگاه و لابراتوار های غیر مجاز در تولید آن است.

کاربرد میکروسمنت چیست؟

تا این قسمت از پست آموزشی میکرو سمنت چیست، با کلیت کاربردهای آن آشنا شدید. این ماده پوششی با قابلیت چسبندگی بسیار بالا در هر سطح و محیطی قابل استفاده است. اما کاربرد آن نیز با توجه به مزایای آن تعریف شده است و با بررسی مزایای آن می‌توانید به کاربرد آن نیز پی ببرید. با این حال اگر بخواهیم به کاربردهای عمومی آن اشاره نماییم موارد زیر برای ما راهنما خواهد بود.

  • میکروسمنت پوششی بسیار مناسب برای نمای ساختمان
  • یک ماده پوششی بسیار عالی برای زیبا سازی دکوراتیو منزل
  • مقاوم سازی سطوح افقی و عمودی
  • کاهش لغزش سطوح در استخر و مناطق مرطوب
  • مناسب برای جلوگیری از خط و خش سطوح در آشپزخانه و سهولت در پاکیزگی
  • جدول کشی و کف سازی در نواحی مربوط مانند باغ و ویلا
  • ساخت پروژه در بازه های زمانی بسیار کوتاه
  • و …

میکروسمنت برای نما

میکروسمنت برای سرویس بهداشتی

میکروسمنت برای پذیرایی

میکروسمنت برای باغ

کاربرد میکروسمنت چیست

پیشنهاد می‌شود از ویدیو زیر با موضوع نحوه اجرای میکروسمنت بر روی درب دیدن فرمایید.

مواد تشکیل دهنده میکروسمنت چیست؟ (متریال میکروسمنت چیست)

معمولا افراد مختلف پس از درک کلی میکرو سمنت در مورد مواد میکروسمنت سوالات بسیار زیادی دارند. ترکیبات میکروسمنت عبارت است از سیمان، مواد پلیمری مخصوص، سنگدانه های آسیاب شده، آب، پودر سنگ، رنگ دانه های صنعتی، حلال صنعتی، کوارتز ممتاز و … . البته میکروسمنت با توجه به سطحی که قرار است استفاده شود دارای طرح اختلاط ویژه خواهد بود. به عنوان مثال اگر قرار است که از میکروسمنت روی شیشه استفاده شود، میزان مواد سنگین آن کاهش پیدا خواهد کرد و از طرفی مقابل خواص چسبناک آن تقویت خواهد شد. نکته بعدی که در بررسی مواد تشکیل دهنده میکروسمنت باید به آن توجه نمایید، فرآیند تولید آن خواهد بود.

در ایران با توجه به دسترسی محدود ما به دستگاه های میکسر بتن اکسپوز و همچنین فرمولاسیون اختصاصی میکروسمنت از چند ماده معدنی و پلیمری دیگر نیز استفاده خواهد شد که با توجه به سیاست کارخانجات تولیدی بتن پیش ساخته آشیانو، قادر به نام بردن آن نخواهیم بود. اما شما می‌توانید از طریق بررسی مزایای و خواص استفاده از میکروسمنت به وجود برخی از آن ها مانند الیاف مش فولادی پی ببرید. برخی از افراد مواد تشکیل دهند میکروسمنت را به نحوی انتخاب می کنند که ضخامت آن افزایش پیدا کند. اما چنین ویژگی به معنی کیفیت بسیار کم آن است و تبلیغات منفی موجب شده است که سازندگان در این باره دچار اشتباه شوند، چرا که وزن آن افزایش پیدا می کند و در نتیجه وزن سطح تحت پوشش خود را نیز افزایش میدهد. برای تهیه میکرو سمنت فقط و فقط به سراغ مراکز مجاز و خوش نام این حوزه بروید.

میکروسمنت چیست

میکروسمنت رنگی چیست؟ (رنگ میکروسمنت)

تنوع عمومی رنگ در میکروسمنت اندکی محدود است. به همین دلیل پیدا کردن رنگ مورد علاقه شما اندکی سخت خواهد بود. با این حال اگر مقیاس پروژه شما در حد مطلوب مجموعه آشیانو باشد، امکان تولید و ساخت میکروسمنت رنگی با ویژگی های ثانویه وجود خواهد داشت. معمولا افراد بعد از بررسی میکروسمنت یکی از مهمترین سوالاتی که با ما مطرح می‌کنند، قیمت هر متر میکروسمنت خواهد بود. پاسخ به این سوال اندکی سخت است و شما باید تمام تلاش خود را به کار گیرید که با کمک مشاورین مجموعه آشیانو پاسخ سوال خود را پیدا کنید. چرا که قیمت، یک پارامتر وابسته به کیفیت و همچنین نیاز شما است. تا زمانی که نیاز شما مشخص نباشد، تعریف و بیان قیمت غیر ممکن خواهد بود.

میکروسمنت رنگی چیست

عکس میکروسمنت

سخن پایانی

با جمع‌‍ آوری این مطلب تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا با توضیحی کامل به بررسی انواع میکروسمنت و پاسخ پرسش ميكروسمنت چيست بپردازیم. در صورتی که علاقه به یادگیری بیشتر در این باره دارید، از طریق بخش نظرات با ما در ارتباط باشید. در این صورت همکاران ما در بخش تولید محتوای آشیانو مقالات بیشتری برای شما آماده خواهد کرد. حال اگر بخواهیم یک جمع بندی کلی از انواع میکروسمنت به شما ارائه دهیم، باید به ماهیت آن اشاره نماییم. میکروسمنت یک ماده پوششی بر پایه بتن و پلیمر است و با ویژگی های ثانویه قابل تعریف می‌باشد. این ماده می تواند برای مقاوم سازی و زیبا سازی انواع سازه مورد استفاده قرار گیرد.

چسبندگی میکروسمنت بسیار زیاد است و می تواند روی نیاز شما تاثیر گذار باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد میکروسمنت می‌توانید از طریق بخش نظرات و بخش مشاوره تولید میکروسمنت آشیانو، تحقیقات خود را انجام دهید. در صورتی که از مطالعه این پست آموزشی لذت بردید، آن را در شبکه های اجتماعی خود به دیگران نیز معرفی کنید. چرا که افراد بسیار زیادی با این ماده جذاب آشنایی ندارند و همین امر نیز موجب می شود که در انتخاب متریال مناسب برای منازل خود دچار چالش شوند. در پایان نظرات و تجربیات خود را پیرامون مزایا و معایب میکروسمنت با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

1. میکروسمنت چیست؟
میکروسمنت یک بافت سیمانی است که قابلیت کشیده شدن روی همه‌ی سطوح را دارد. مثل سرامیک، چوب، شیشه، ام دی اف، سنگ و …

2. مواد تشکیل دهنده میکروسمنت چیست؟
ترکیبات میکروسمنت عبارت است از سیمان، مواد پلیمری مخصوص، سنگدانه های آسیاب شده، آب، پودر سنگ، رنگ دانه های صنعتی، حلال صنعتی، کوارتز ممتاز و … . البته میکروسمنت با توجه به سطحی که قرار است استفاده شود دارای طرح اختلاط ویژه خواهد بود.

3. پودر میکروسمنت چیست؟
پودرمیکروسمکنت پودری شبیه به پودر سنگ است که ویژگی‌های منحصر به فرد زیادی دارد و با ترکیب آب ملات میکروسمنت را ایجاد می‌کند.

4. از میکروسمنت در کجا استفاده می‌شود؟
از میکروسمنت برای بازسازی ساختمان‌های قدیمی و همینطور ساختمان‌های در حال ساخت می‌توان استفاده کرد.

5. آیا میکروسمنت را می‌توان به هر رنگی اجرا کرد؟
بله. میکروسمنت متریالی است که هیچ محدودیتی در اجرای طرح و رنگ آن وجود ندارد.

6. مزیت‌های میکروسمنت نسبت به سیمان چیست؟
میکروسمنت ترک نمی‌خورد، پوسته پوسته نمی‌شود، تغییر رنگ نمی‌دهد، تبله نمی‌کند و مهم‌تر از همه میکروسمنت ضد آب است.

9 دیدگاه

  • مختاری

    سلام وقت بخیر مطلب فوق العاده کامل و خوبی راجب میکروسمنت نوشتید، خواستم ازتون تشکر کنم. در ضمن عکسای خیلی زیبایی هم گذاشتید.

    • مدیر سایت

      سلام خوشحالم راضی بودین.

  • جواد فرح بخش

    سلام چقدر خوب توضیح دادید من تازه متوجه شدم میکروسمنت چیه . ازتون ممنونم

  • علی حیدری

    سلام روز خوش آیا امکانش هست فرآیند ساخت خمیر میکروسمنت رو آموزش بدید.

    • مدیر سایت

      سلام روز بخیر
      توی آپدیت های بعدی اعمال میشه.

  • نورا

    سلام.وقت بخیر.برای سطح تمام شده آشپزخانه و روی ام دی اف قابل اجراست؟ ام دی اف خام باید باشه یا پی وی سی؟

    • مدیر سایت

      سلام وقت شما هم بخیر باشه
      بله باید ام دی اف خام باشه و ما می‌تونیم روی ام دی اف خام میکروسمنت رو اجرا کنیم. اما pvc نه نمیشه.

  • متین

    سلام ببخشید یه سوال داشتم. پودر میکروسمت خودش رنگیه یا باید بهش رنگ اضافه کرد؟

    • مدیر سایت

      سلام بعضی از میکروسمنت های پودری خوشون رنگی هستند و بعضی های دیگه نیاز دارند بهشون رنگ اضافه بشه.

  • ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *